Selasa, 16 Januari 2018

Majlis Ijab Kabul Puteri Sulung Dato' Salehuddin


Majlis pernikahan Lyana Wanis puteri sulung kesayangan Dato Salehuddin Saidin dan Datin Nursinah Adzmi yang bertemu jodoh dengan Abu Huroyrah telah berlangsung dengan penuh meriah. Pelamin telah dihias indah untuk meraikan ikatan cinta kedua pengantin. Lyana dan Abu ialah rakan semenjak zaman sepersekolahan. Mereka kemudiannya sama sama melanjutkan pengajian ke United Kingdom di mana cinta mulai berputik dan bersemi. Kedua duanya sama elok dan sama padan. Majlis ijab kabul diadakan dengan penuh adat Melayu ibarat adanya sessi berbalas pantun. Pengantin dinikahkan oleh Dato Salehuddin sendiri. Terasa sebak apabila mendengar pesanan bapa pengantin wanita kepada kedua dua pengantin sebaik akibat majlis pernikahan. Mata pun masa tu lah mulai masuk habuk jikalau melihat Dato Salehuddin mengelap airmata. Hihihi 
Selepas sessi menyarung dan berbalas cincin perkahwinan, diadakan sessi bergambar dengan sanak saudara dan sahabat handai. Kami dari geng alumni juga tidak lupa untuk merakamkan gambar kenangan bersama kedua pengantin. Penyanyi Anuar Zain yang juga rakan pada kedua pengantin, turut sama bergambar bersama kami.

Selesai sessi bergambar, tetamu kemudiannya mula beredar untuk makan tengahari yang diadakan secara buffet. Seperti biasa, sambil makan kami mengambil kesempatan untuk beramah mesra antara satu sama lain. Di zaman yang serba sibuk ini, banyak pertemuan hanya berlaku di alam maya melalui applikasi WhatsApp. Kaprikornus jikalau bersua muka, ada ada sahaja ejekan dan gurauan yang terjadi.Akhir sekali, tahniah buat kedua pengantin dan juga ibu bapa pengantin kerana mendapatkan menantu yang pastinya akan lebih memeriahkan keluarga.


Sumber http://www.aziekitchen.com/


EmoticonEmoticon