Khamis, 1 Mac 2018

Resepi Coklat Rice Bubble In Jar Paling Mudah

Bila anda suka coklat maka wajib membaca resipi coklat rice bubble in jar yang akan aku kongsikan ini. seperti yang kita tahu bersama coklat sangat digemari oleh banyak orang kerana rasanya yang anggun dan sangat gebu di lidah. ibarat Chocolate Rice Bubble yang akan aku kongsikan ini mempunyai rasa yang crishpy dan rasa coklat yang asli.

masakan ini bermacam yang memberi nama dan yang paling penting selain rasanya yang crispy juga tidak gampang lemau.

Resepi Coklat Rice Bubble In Jar

Bila anda suka coklat maka wajib membaca resipi coklat rice bubble in jar yang akan aku k Resepi Coklat Rice Bubble In Jar Paling Mudah

biasanya coklat rice bubble ini sangat disukai oleh anak-anak. memang tidak hairanlah kalau belum dewasa suka dengan coklat. tetapi, bila anak anda sering memakan coklat sebaiknya di kurangkan kerana boleh menciptakan duduk masalah gigi.

coklat rice bubble ini juga kurang sempurna untuk anda yang sedang dalam kegiatan diet kerana mengandung banyak gula dan lemak. okay, jom kita layan resepi dibawah.

Bahan-Bahan

  • 2 cup bubble rice
  • 1 cup butter atau minyak masak
  • 200 gm coklat compaund
  • air panas untuk mencairkan coklat
  • jar atau balang kaca

Cara Membuat Coklat Rice Bubble in Jar

1. potong coklat menjadi beberapa bahagian belahan kecil lalu masukan coklat yang sudah dipotong tadi kedalam satu bekas.

2. cairkan coklat tadi dengan dicampur air panas memakai kaedah Double Boiler. lalu masukan Butter dan kacau. lalu sejukan coklat kurang lebih selama 20 minit.

3. simpulan sekali, masukan Bubble Rice kedalam jar atau balang beling dan sudukan coklat yang sudah sejuk tadi kedalam jar. tutup jar dan kemas.

Nota :
bila tak memakai butter pun tak ape dan coklat compaund dipakai lantaran sifatnya yang gampang untuk dicairkan.

okay, sangat gampang kan resepi coklat rice bubble in jar yang aku share ini dan hingga jumpa diresepi berikutnya ya.


EmoticonEmoticon