Jumaat, 27 April 2018

Saat Perpisahan Yang Menyedihkan


Saya sekarang menghampiri entri entri final untuk percutian kami ke United Kingdom dan Scotland. Sedikit pesanan, jangan lupa untuk klik iklan yang menari nari di blog aku ya. Kali ini aku ingin kongsikan entri yang memyedihkan. 

Saat pertemuan ialah dikala paling mengembirakan. Begitu juga sebaliknya. Saat berpisah dengan Juita ialah dikala yang paling menyedihkan. Tiba tiba aku terasa kekosongan. Suasana kami anak beranak juga menjadi sunyi sepi. Tiada senda gurau dan gelak ketawa menyerupai biasanya. Seolah masing masing berkongsi melayan perasaan yang sama. 

Pada 8 Januari ialah hari di mana kami menghantar Juita ke London Euston station keretapi untuk balik ke Manchester. Selepas balik dari Hyde Park di SINI, Juita balik mengemas bag. Bukan sahaja bag kami yang penuh tapi bag Juita juga. Kami keluar dari apartment pada pukul 12.30 tengahari dengan menaiki bas menuju ke stesyen keretapi. 

Memang sangat duka melihat beliau berjalan balik sendiri dengan membimbit bag yang banyak. Juita memang anak yang baik, selalu tidak ingin menyusahkan orang lain. Bila bag kami penuh, beliau akan menunjukkan diri untuk membawa balik baju baju sejuk kami ke Manchester. Hmm terfikir kalau kami sepatutnya menghantar beliau balik sampai ke Manchester.  Tiket pun tidak mahal, hanya £17 sahaja. Entah kenapa tidak terfikir untuk berbuat begitu sebelumnya. 

Saat berpisah ialah dikala yang paling sukar. Setiap kali melalui detik ini, aku perlu kuatkan hati. Saya tidak mahu menangis di hadapan Juita. Hati aku menyerupai disiat siat sembilu melihat Juita menangis ketika bersalaman. Mama komitmen kalau dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, mama niscaya tiba lagi.
Sumber http://www.aziekitchen.com/


EmoticonEmoticon