Isnin, 28 Mei 2018

Makan Makan Dan Aktiviti Hari Selesai Di Kota Bharu







Hari ini aku nak sambung sedikit lagi catatan perjalanan ke Kota Bharu pada bulan Mac. Klik di SINI dan SINI untuk entri sebelum ini. Pagi pagi hari kedua di Kota Bharu, kami bersama Dato Alias dan Datin Khasani telah membawa kami bersarapan nasi kerabu dengan Kambing Panggang yang seriously sangat sedap. Kami pun tak pernah tahu nasi kerabu Rohani yang terletak di Balai Bomba Jalan Pekeliling ini. 




Pelbagai lauk pauk disediakan termasuklah ayam, kambing dan daging panggang. Yang paling win ialah Kambing yang dipanggang yummy dengan dagingnya yang lembut dan juicy. Mesti cuba weh. Wajib cuba bila sesiapa ke Kota Bharu tapi pastikan pergi awal. Orang sangat ramai dan biasanya pukul 11.00 dah habis. Tengok gambar gambar di bawah, hahaha penuh dengan lauk pauk hingga nasi pun dah tak nampak lagi.







Selepas sarapan, kami ke Lundang untuk mengambik kereta sewa. Dari situ, kami terus ke Bachok untuk menziarah kakak kakak dan kakak saya. Lagi pulak, dah 2 tahun aku tak balik ke Kelantan. Tapi tak sempat singgah rumah adik di Binjai kerana terpaksa balik ke hotel untuk check out.




Selepas mandi dan bersolat di hotel, kami check out dan terus ke Kopitiam Kita. Bila hingga nampak kopitiam menyerupai ditutup tapi aku tak mahu berputus asa. Saya singgah dan masuk menjengah ke dalam. Kebetulan Mr Wong owner Kopitiam Kita nampak kami dan menyuruh kami duduk. Katanya kopitiam telah ditutup pukul 2.00 petang dan kami datang pukul 2.30. Walaubagaimanapun oleh kerana ia masih ada, jadi ia tak akan menghampakan pelanggan.





Kami lalu terus ke airport. Sementara menunggu masuk, aku singgah membeli sepasang telekung Siti Khadijah. Selepas mendaftar masuk, kami makan nasi kerabu yang dibungkus pagi tadi. Hahaha nyaris tertinggal kapal terbang kerana flight kami telah ditulis sebagai retime. Berulang kali kami melihat status, masih retimed. Pengumuman pulak, memang tak sanggup didengar dengan jelas. Sekali bila Hubby terdengar pengumuman masuk, bila dilihat di TV status bertukar sebagai closed. Aduhaai kelam kabut kami dibuatnya....







Sumber http://www.aziekitchen.com/


EmoticonEmoticon