Sabtu, 2 Jun 2018

Jom Baca Buku Budak Luar Kotak 
Pernah tak kita dengar ungkapan "think outside the box" atau Berfikir Di Luar Kotak? Pasti sekali, kita mendengarnya berkali kali. Tapi apa yang dimaksudkan dan bagaimana ingin melaksanakan sedemikian. Buku yang ditulis oleh sobat kami Dr Abdol Aziz Sahat yang juga merupakan seorang pakar motivasi populer akan memperlihatkan pola dan tindakan bekerjsama bagaimana bila seseorang berfikir di luar kotak. Di luar dari kebiasaan. Gunakan kreativiti minda untuk melaksanakan sesuatu kasus yang jikalau dilihat sekali lalu, seolah tidak masuk nalar atau agak mustahil. 


Dr Abdol Aziz populer di kalangan anak anak sekolah. Anak sulong aku Dr Nana juga pernah menghadiri kursus motivasi yang diadakan oleh Dr Aziz sebelum menduduki ujian UPSR. Banyak ilmu yang dikutip di dalam kursus tersebut diamalkan oleh Nana. Antaranya meletakkan pokok di meja kawasan berguru bagi memberi lebih oksigen yang diharapkan untuk membantu semasa belajar, mengelakkan masakan tertentu menyerupai roti canai atau minuman bergas dikala menghampiri bulan peperiksaan. 

Berbalik pada buku Budak Luar Kotak pula, ianya yakni berkisar wacana dongeng enam orang anak angkat Dr Aziz dari pelbagai latar belakang dan bangsa. Beliau berjumpa dengan anak anak ini semasa mengendalikan kursus motivasi semenjak tahun 1985. Buku ini berkisar wacana 6 orang anak angkat yang dahulunya Zero dan berkembang menjadi Hero. Kisah suka murung yang mereka lalui amat mencabar. Pengalaman bersama sama dengan mereka memberj sumber ide kepada Dr Aziz sebagai seorang penceramah motivasi. Kisah 6 anak angkat dia seterusnya akan diterbitkan dalam buku kedua. Seorang dari mereka telah mencalonkan nama Dr Aziz untuk menerima Anugerah My Hero 2016. Walaubagaimanapun, idea asal ditulis tiada kaitan dengan Anugerah trersebut. 

Saya tak berniat untuk mengulas lanjut mengenai kandungan buku ini. Yang penting dapatkan naskah anda hari ini sebagai hadiah kepada anak anak kita. Tunjukkan pada mereka real life example di mana mana anak yang dulu zero telah berkembang menjadi seorang Hero yang berjaya dalam kehidupan mereka.  Dapatkan naskah anda dari kedai buku berhampiran dengan harga RM35 se naskah. Tidak rugi untuk melabur pada buku yang boleh mencetuskan impak yang sangat besar pada masa depan anak anak. Jika ada sebarang pertanyaan atau ingin menghubungi Dr Abdol Aziz boleh call di no telefon 0193706422.

Sumber http://www.aziekitchen.com/


EmoticonEmoticon