My Resepi - Kongsi Resepi Masakan Melayu dan Masakan Kampung

Resepi Tomyam Putih Sedap dan Simple

resepi tomyam putih

Resepi Tomyam Putih – Tomyam masa sekarang menjadi makanan yang sangat popular di masyarakat Malaysia. Rasa kuah yang lazat dan daging ayam yang empuk membuat lidah nak terus memakannya. Ada pelbagai versi tomyam yang boleh dibuat kat rumah, macam resepi...

Resepi Kacang Pool Sedap dan Simple

resepi kacang pool haji

Resepi Kacang Pool – Semua umat Islam di seluruh dunia pasti merasa bahagia bila sambut Aidil Adha. Ada sebahagian orang yang merayakannya dengan pergi haji, tapi ramai orang yang merayakannya di rumah sahaja. Menu biasa yang dibuat sebagai makanan...

Resepi Siput Sedut Masak Lemak Cili Api Negeri Sembilan

resepi siput sedut masak lemak cili api

Hari ini saya nak kongsi resepi siput sedut masak lemak cili api negeri sembilan yang sedap dan mudah buatnya. Ia menjadi masakan popular oleh penggemar makanan seafood. Saya dari masa kecil suka sangat makan siput sedut ini. Dan masa sekarang saya...

Resepi Ikan Tongkol Masak Merah Sedap dan Mudah

Resepi Ikan Tongkol Masak Merah – Ikan tongkol memang selalu sedap di buat masak merah. Pagi tadi saya cuba memasak ikan tongkol masak merah yang menjadi menu kegemaran keluarga saya. Pertama kali saya masak ikan ni lepas balik kampung....

Resepi Ikan Goreng Tepung Rangup dan Sedap

resepi ikan goreng celup tepung

Resepi Ikan Goreng Tepung – Hari ini teringin saya nak masak ikan goreng tepung. Sebenarnya sekeluarga suka makannya semula pada masa pergi ke Terengganu. Memang sedap makan di kedai tu, ditambah letaknya di tepi pantai. Sambil makan ikan sambil...

Resepi Kek Milo Bakar Sedap dan Mudah (3 Minit OK)

resepi kek milo bakar

Resepi Kek Milo Bakar – Belum punya idea nak masak buka puasa nanti? Jika tak ada, boleh cuba buat kek milo yang akan saya kongikan hari ini. Cara buatnya memang simple, bahan-bahan untuk membuatnya pun mudah didapati. Menyediakan suatu...